Δραστηριότητες

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2017  στο σχολείο μας ήταν γεμάτη με  δραστηριότητες. Ξεκινήσαμε με την προβολή μιας  υπέροχης ταινίας  με τίτλο “Τα παιδιά του Παραδείσου” και στη συνέχεια οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες και με υπεύθυνο τον γυμναστή του σχολείου κ. Ιωάννη Σαριανίδη ασχολήθηκαν με πολλά αθλητικά δρώμενα.

 

 

Η συγγραφέας- αστυνομικός Φωτεινή Κωνσταντοπούλου στο μειονοτικό σχολείο της Σμίνθης

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, ο Διευθυντής , το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές του 6/θ Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Σμίνθης υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά τη συγγραφέα- αστυνομικό  κ. Φωτεινή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου  παρουσίασε το βιβλίο της « Μια ζαχαρένια συνταγή» και  ενέπλεξε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό σε μια ξεχωριστή,  εικαστική δραστηριότητα αφού προηγουμένως ευαισθητοποιήθηκαν σε έννοιες  όπως αγάπη , αλληλοβοήθεια, αλληλεγγύη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης , την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης , το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης  και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης  και την τίμησαν με την παρουσία τους  εκπρόσωποί τους.

Η παρουσία της κ. Κωνσταντοπούλου τίμησε το σχολείο μας και νιώσαμε ιδιαίτερα ευτυχείς που την γνωρίσαμε.

sminthi3sminthi1sminthi2

 

 Πρωινό το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας

Η ενασχόληση και δραστηριοποίηση των μαθητών της  ΣΤ΄τάξης  του σχολείου μας  με ένα μικρό πρόγραμμα διατροφής, τους δημιούργησε την ανάγκη να μεταφέρουν τις γνώσεις τους και στους συμμαθητές τους. Θέλησαν ιδιαίτερα να τους δείξουν την ανάγκη ενός πλούσιου και σωστού πρωινού που βοηθάει κάθε άτομο και πολύ περισσότερο τα παιδιά στην απόκτηση δύναμης και ενέργειας για να αντεπεξέλθουν  στις καθημερινές τους  δραστηριότητες.  Δημιούργησαν λοιπόν με χαρά έναν υπέροχο μπουφέ πρωινού, στον οποίο βοήθησαν και οι μητέρες των μαθητών και τον πρόσφεραν στους μαθητές όλων των τάξεων. Ήταν μια ιδιαίτερα όμορφη και χαρούμενη ημέρα για  το σχολείο  μας.

          

 

 

“Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη”

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥ