ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πρωινό, το γεύμα που τροφοδοτεί την αρχή της σχολικής ημέρας. Μετά από έναν απολαυστικό ύπνο, ο εγκέφαλος και το σώμα χρειάζονται  «καύσιμα» για να λειτουργήσουν. Θα έχετε ακούσει τη φράση,  «Νους υγιής εν σώματι υγιεί». Υπάρχουν τόσοι τρόποι για να φτιάξετε στα παιδιά σας υγιεινό και θρεπτικό πρωινό για να είναι χαρούμενα, γεμάτα ενέργεια και όρεξη για μάθηση στο σχολείο!

Ένα καλό και πλήρες πρωινό γεύμα είναι απαραίτητο στη διατροφή, ειδικά για τους μικρούς μαθητές. Είναι η ενέργεια που χρειάζονται πνευματικά και σωματικά, για να βγάλουν το πρόγραμμα του σχολείου. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το Α και το Ω για τα παιδιά μας τόσο για την υγεία, όσο και για την ομαλή ανάπτυξή τους. Ολικής αλέσεως, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη: τα τρία στοιχεία που χρειάζεται να περιλαμβάνει το πρωινό για να είναι πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Μια ακόμα δράση του σχολείου μας στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων, είναι και το πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. Κάθε χρόνο παραδοσιακά, οι μεγάλες τάξεις του σχολείου μας οργανώνουν, προετοιμάζουν και απολαμβάνουν μαζί με όλα τα παιδιά του σχολείου ένα υγιεινό πρωινό . Στόχος της δράσης είναι να εκτιμήσουν οι μαθητές την αξία της υγιεινής διατροφής, να αντιληφθούν ότι δεν είναι απαραίτητα “βαρετή” και “άνοστη” και να αρχίσουν να αποκτούν καλές διατροφικές συνήθειες.