ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ

Για πρώτη χρονιά από φέτος και κάθε χρόνο στο εξής η 4η Απριλίου κάθε σχολικού έτους ορίζεται και καθιερώνεται ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας , η οποία θα είναι αφιερωμένη στην υλοποίηση δράσεων φιλοζωίας από όλα τα σχολεία της χώρας.

Με αφορμή την μέρα αυτή και μετά από πρόσκληση του σχολείου, μας επισκέφτηκε κλιμάκιο μαζί με την κτηνίατρο του Δήμου Μύκης όπου ενημέρωσαν και ευαισθητοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη βιοποικιλότητα και τις διάφορες μορφές ζωής, με έμφαση στην ευημερία και στην καλλιέργεια της ευαισθησίας και της ενσυναίσθησης για κάθε ζωντανό ον. Η αναγνώριση και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των ζώων από τους μαθητές μέσω της ενεργούς προάσπισής τους.

Η κτηνίατρος του Δήμου Μύκης κα Παντικίδου, παρουσίασε τις ανάγκες, τα δικαιώματα και την φροντίδα των ζώων ενώ η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας κα Ιμπραήμκο παρουσίασε τα οφέλη για την συντροφικότητα των ζώων, τόσο για την υγεία όσο και για την ψυχολογία του παιδιού, καθώς και όλης της οικογένειας.

Στη συνέχεια έγινε προβολή μικρού μήκους ταινίας για τα αδέσποτα ζώα και τα παιδιά συμμετείχαν σε μία χειροτεχνία όπου το κάθε παιδί άφησε το δικό του αποτύπωμα με θέμα την φιλοζωία.